Автор Тема: OpenOffice.org 3  (Прочитано 17921 раз)

Offline mikhalek

  • Jr. Member
  • **
  • Повідомлень: 87
  • Karma: 1
  • Don't worry, be ukrainian!
OpenOffice.org 3
« : 2008-10-30, 19:01:36 »
OpenOffice.org ставить особисті рекорди, за перший тиждень після виходу третього покоління популярного офісного пакету він був завантажений 4 мільйони разів, незважаючи на тимчасові проблеми з серверами через надмірно велику кількості бажаючих випробувати фінальну версію.

80% всіх завантажень відносяться до користувачів Windows, всього 221 тисяча припала на частку тих, хто віддає перевагу Linux. Це зовсім не означає, що шанувальники open-source дистрибутивів лінуються завантажити OpenOffice.org 3.0, просто близько 90% користувачів Linux традиційно отримують оновлення OpenOffice.org від постачальників системних збірок. Розробники OpenOffice.org припускають, що до цього моменту програма встановлена на п'яти мільйонах комп'ютерів. OpenOffice.org 3.0 поширюється на інших сайтах і на безкоштовних дисках у магазинах, тому не можна орієнтуватися лише на дані по завантаженнях.

Дивлячись на досягнутий результат, мета OpenOffice.org завоювати 40% ринку офісного ПЗ до 2011 року більше не здається розробникам open-source пакета такою амбітною, якою вона могла здаватися ще чотири роки тому. До речі, OpenOffice.org 3.0 вперше отримав "рідну" підтримку програми на Mac OS X, серед тих, що завантажили офісний пакет користувачів цієї платформи набралося 320 тисяч чоловік. Відверто кажучи, щоб помірятися силами з Microsoft, OpenOffice.org доведеться попотіти, адже Microsoft Office встановлений більш ніж на 550 мільйонах комп'ютерів.