Автор Тема: ubuntu 8.10 звук  (Прочитано 4874 раз)

Offline my3uka

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 1
  • Karma: 0
  • ьвафраплфірпа бугубіваідва - круто
ubuntu 8.10 звук
« : 2009-03-23, 11:48:24 »
Всім привіт. зразу замітив шо звук в ВІндовсі набагато голосніше грає ніж у убунту... це можлови звязано здровами. у мене навушники KOSS, коли повний звук грає вних то я вдругій кімнаті нормально чюю(це у вінді), а в убунту тільки внавушниках норм чюти на повному звуці.


... поставив убунту, буквально 1 день тому, поки ше толком не розібрався, порився на форумах найшов таке доповнення як wine. Але я толком в терміналі нерозібрався і неможу знайти нормальну інструкцю по інсталл вайн на комп....всюди якась проблема вилазить...

Чи є десь інструкція в якій буде доступно написано, наприклад:

загрузились ви у ОС->термінал там набираєм під свою систему sudo траляля вайн (просто незнаю як правильно пишеться) потім sudo install wine (ну все доступно)
провіряєм чи вайн встановлено
# wine --version (шось таке пригадую)
ну і так дальше якшо потрібно...
потім коли все настроїно знову термінал #wine winamp.exe чи як там правильно уже запускати і інсталювати він програмки..


В інеті понаходив кучя всякого, але там написано трохи заскладно як на мене, 1 день тільки на лінуху, до цього моменту я тільки чув пронього....прохання якшо можна пояснити нормально, а не лицем в болото, як наш народ вміє

Дякую.
« Останнє редагування: 2009-03-23, 11:51:23 від my3uk »
(____)      /
 \°°/ ($$$$)
  ¤¤ //    '\\

AZCat

  • Гість
Re: ubuntu 8.10 звук
« Reply #1 : 2009-03-23, 17:38:13 »
а) sudo aptitude install wine (aptitude -- консольный псевдографический пакетный менеджер, install -- установить, wine -- название пакета, который устанавливать. а, да, sudo -- получить права суперпользователя (чтобы могло установить))
б) synaptic (из меню) -- графический пакетный менеджер (запросит пароль)
в) alsamixer в консоли, может просто звук в половину мощности выставлен
г) винамп под вайном не нужен! (как вариант -- посмотри на audacious, exaile (слабоват), amarok (нежелателен для убунту, много за собой потянет пакетов), rhytmbox, banshee, да тот же songbird. правда все, кроме аудашиоус айтюнсоподобное, а не винампоподобное). хотя, если уж очень невмоготу..