Автор Тема: pon чи ifup  (Прочитано 2956 раз)

Offline Hpgenius

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 5
  • Karma: 1
pon чи ifup
« : 2009-08-30, 22:50:16 »
Всім привіт! цікавлюсь ручною настройкою інтернет(жпрс) причина - відсутність робочого столу причина - видалення "алса"(разом із залежностями : робочий стіл, наутілус і багато іншого з цим так і не розібравсь до кінця але неодмінно розберусь). мушу (от і випала нагода) краще освоїти термінал. через судо нано відконфігурував /etc/ppp/peers/provider та /etc/networkscripts/pap (запуск програми chat) заходжу до нету через sudo pon. Хвилює чи не праюю я в неті з правами рута, та цікавить чи є можливість налаштувати нет за доп. інших дефолтних програм (з принципу нехочеться ніяких додаткових програмулін з нету викачувати). Можливо краще запускатись за доп. ifup, pppd і т.д.
system jaunty 9.04
не помиляється той, хто  нічого не робить

Offline Hpgenius

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 5
  • Karma: 1
Re: pon чи ifup
« Reply #1 : 2009-08-30, 22:52:23 »
сорі не в той розділ закинув тему ногами не пинайте новачок недогледів. прохання модераторам переправити
не помиляється той, хто  нічого не робить

Offline Hpgenius

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 5
  • Karma: 1
Re: pon чи ifup
« Reply #2 : 2009-09-01, 02:20:39 »
то що ніхто не знає ? чи це вже давно "изглоданная темка"  :)
не помиляється той, хто  нічого не робить

Offline swift

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Повідомлень: 549
  • Karma: 7
Re: pon чи ifup
« Reply #3 : 2009-09-01, 23:38:30 »
з того що написано зрозуміло одне, що тобі потрібно розібратися що таке sudo.
Інші питання я не зрозумів.
/dev/null > /dev/snd

Offline fabri

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 19
  • Karma: 0
Re: pon чи ifup
« Reply #4 : 2009-10-24, 23:22:07 »
Hpgenius, ну по перше команда sudo в терміналі діє тіки поки включений сам термінал, так що можеш непереживати що ти працюєш в інеті під рутом  ;D , одне до іншого особливого відношення немає. А по друге щоб непаритись з запуском sudo pon і т.д. пропиши його в /etc/rc.local, або напиши скріптец і закинь в відповідну папку уровня виконання /etc/rc.0-/etc/rc.6.