Автор Тема: Як новачку поставити Ubuntu на нетбук ЕЕЕ РС 900  (Прочитано 5172 раз)

Offline SHiva

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 5
  • Karma: 0
Я дуже далекий від Лінуксу, але хочу спробувати.
Повторюю, я не розуміюсь ніц. Зате хочу навчитись.
Допоможете?

Offline max5555

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 226
  • Karma: 3
    • Ubuntu-forward, Украина
На нетбук краще ставите дистрибутив netbook-remix його ISO образ ти знайдеш тут, безпосередньо зараз можна скачати бета-версію ubuntu-9.10-rc-netbook-remix-i386.iso, але певно краще зачекати - через тиждень буде випущений офіційний реліз.

після цього тобі треба буде створити завантажувальну флешку зі скачаним ISO-образом, у лінуксі, це можна зробити за допомогою програми unetbootin, якщо ж лінуксу ніде немає тоді пошукай сам як це можна зробити у win... я гадаю то не дуже складно

...

Offline SHiva

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 5
  • Karma: 0
Дякую, а як знати, коли точно вийде останній офіційний реліз?

Offline a.bukhansky

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 133
  • Karma: 4
Дякую, а як знати, коли точно вийде останній офіційний реліз?
Теоретично повинен сьогодні вийти. Слідкуй за http://cdimage.ubuntu.com/ubuntu-netbook-remix/
Тільки як показує практика в перші години (дні) після виходу чергового релізу їх сервера дуже зайняті.

Offline SHiva

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 5
  • Karma: 0
Ось що зробив:
Скачав дистрибутив Убунти (навіть не зауважив який :)
Потім знайшов і скачав програму unetbootin, яку мені прекомендували і з допомогою її зробив usb флешку.
Найскладнішим було зробити завантажувальною цю флешку. БІОС мене задовбав? а потім я його.
Далі все пішло як по маслу. Зараз пишу з Убунти і качаю рекомендовану версію для нетбука.
Дякую усім!
Ще питання? як можна настроїти російську мову і звичну розкладку клавіатури?
Бо знак питання і крапка й кома перемішались.

Offline a.bukhansky

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 133
  • Karma: 4
Ще питання? як можна настроїти російську мову і звичну розкладку клавіатури?
Бо знак питання і крапка й кома перемішались.
Якщо для тебе звична розкладка така, як у вінді, то вибери розкладку зі словом winkeys у назві.

Offline fabri

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 19
  • Karma: 0
Ще питання? як можна настроїти російську мову і звичну розкладку клавіатури?
Бо знак питання і крапка й кома перемішались.
[/quote]
Система - Настройки - Локализации
Система - Настройки - Клавиатура
або якись з цих пунктів в Система - Администрирование, точно тепер непамятаю.
А я б тобі рекомендував поставити Kubuntu - http://www.kubuntu.org/getkubuntu/download
тому що вона йде з графічним інтерфейсом - KDE, який трохи кращий ніж GNOME, більш яркокрасочний так сказать :) і в ньому меню більш подібне до вінди, тому тобі легше буде розібратись, і т.д.
Але це вже на вкус і цвет, як забажаєш :)

Offline a.bukhansky

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 133
  • Karma: 4
А я б тобі рекомендував поставити Kubuntu - http://www.kubuntu.org/getkubuntu/download
Тут з самого початку мова йшла про нетбук ремікс, який на гномі. Якщо вже говорити К, то починаючи з 9.10 є ремікс на Кубунту оснований, є ще ремікс на мобліні оснований. Я останній місяць ним користуюсь на своєму нетбуці. Правда він в релізному стані буде у версії 10.04. Зараз в ньому вилазять ще різні проблеми.

Offline SHiva

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 5
  • Karma: 0
Nova problema
« Reply #8 : 2009-11-02, 14:10:55 »
Vydalyv windu, postavyv netbook relese. Dae "Grub error 22" pry zavantazhenni.
Help!

Offline a.bukhansky

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 133
  • Karma: 4
Re: Nova problema
« Reply #9 : 2009-11-03, 00:20:10 »
Vydalyv windu, postavyv netbook relese. Dae "Grub error 22" pry zavantazhenni.
Help!
Почитай кілька сторінок на http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=224351&page=51
Там якраз така проблема обговорбвалась.
Ще про новий grub можна почитати тут: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=8191211
« Останнє редагування: 2009-11-03, 00:26:09 від a.bukhansky »

Offline SHiva

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 5
  • Karma: 0
Дякую усім, хто допамагав.
Ось що я зробив: поміняв у Біосі диск завантаження. І все. :)