Автор Тема: ZTE Evolution и Ubuntu 10.4  (Прочитано 2914 раз)

Offline antoxa

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 3
  • Karma: 0
ZTE Evolution и Ubuntu 10.4
« : 2010-08-30, 14:17:27 »
Доброго времени суток. Помогите с настройкой модема ZTE Evolution под people.net. 
Проблема состоит в том что ОС не видит модем. Нет файлов ttyUSB0 и ttyUSB1. И тому подобного. Я в этой ОС новичок. Может кто-то напишет подробный мануал.

Offline Exo_Ist

  • Jr. Member
  • **
  • Повідомлень: 51
  • Karma: 1
Re: ZTE Evolution и Ubuntu 10.4
« Reply #1 : 2010-08-30, 23:03:25 »
Привіт всім!
Попробуй поставити:
sudo aptitude install usb-modeswitch

Після цього юзай Network Manager....

Offline antoxa

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 3
  • Karma: 0
Re: ZTE Evolution и Ubuntu 10.4
« Reply #2 : 2010-09-01, 10:48:28 »
Distributor ID:   Ubuntu
Description:   Ubuntu 10.04.1 LTS
Release:   10.04
Codename:   lucid
Linux 2.6.32-24-generic-pae

Цитата
pgw000@pgw000i:~$ dmesg
.............
8 name="/usr/bin/evince-previewer"
[   15.896358] e1000e 0000:02:00.0: irq 26 for MSI/MSI-X
[   15.952168] e1000e 0000:02:00.0: irq 26 for MSI/MSI-X
[   15.952649] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[   17.594550] e1000e: eth0 NIC Link is Up 100 Mbps Full Duplex, Flow Control: None
[   17.594556] 0000:02:00.0: eth0: 10/100 speed: disabling TSO
[   17.594680] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
[   28.456031] eth0: no IPv6 routers present
[1399.199336] usbserial: `0?05c6' invalid for parameter `vendor'
[ 2312.430507] usbserial: `0?05c6' invalid for parameter `vendor'
[ 2328.127095] usbserial: `0?05c6' invalid for parameter `vendor'

Цитата
pgw000@pgw000i:~$ dmesg | tail
[   15.896358] e1000e 0000:02:00.0: irq 26 for MSI/MSI-X
[   15.952168] e1000e 0000:02:00.0: irq 26 for MSI/MSI-X
[   15.952649] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[   17.594550] e1000e: eth0 NIC Link is Up 100 Mbps Full Duplex, Flow Control: None
[   17.594556] 0000:02:00.0: eth0: 10/100 speed: disabling TSO
[   17.594680] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
[   28.456031] eth0: no IPv6 routers present
[ 1399.199336] usbserial: `0?05c6' invalid for parameter `vendor'
[ 2312.430507] usbserial: `0?05c6' invalid for parameter `vendor'
[ 2328.127095] usbserial: `0?05c6' invalid for parameter `vendor'


Цитата
pgw000@pgw000i:~$ lsusb
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 05c6:3900 Qualcomm, Inc.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub


Цитата
pgw000@pgw000i:~$ sudo modprobe usbserial vendor=0?05c6 product=0?3900
FATAL: Error inserting usbserial (/lib/modules/2.6.32-24-generic-pae/kernel/drivers/usb/serial/usbserial.ko): Invalid argument
pgw000@pgw000i:~$

вот такая вот проблемма!

Offline Гнат

  • Jr. Member
  • **
  • Повідомлень: 57
  • Karma: 0
Re: ZTE Evolution и Ubuntu 10.4
« Reply #3 : 2010-10-07, 22:27:23 »
Нещодавно підключився до PEOPLEnet (модем - HUAWEI EC122). Збирався шаманити, але - ubuntu10.10 підхопила модем одразу (на нетбуці). На десктопі з ubuntu10.04 нічого не допомогло. Тож рекомендую оновитися до 10.10.

Offline antoxa

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 3
  • Karma: 0
Re: ZTE Evolution и Ubuntu 10.4
« Reply #4 : 2010-10-08, 08:45:41 »
Спасибо. Буду пробовать  :'(

Offline Гнат

  • Jr. Member
  • **
  • Повідомлень: 57
  • Karma: 0
Re: ZTE Evolution и Ubuntu 10.4
« Reply #5 : 2010-10-11, 08:12:44 »
Встановив 10.10 на десктоп - PEOPLEnet піднявся "ізкаропкі". Отже в мене метод працює :)