Автор Тема: Як перекласти програму ?  (Прочитано 5167 раз)

Offline Koljan

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 132
  • Karma: 0
Як перекласти програму ?
« : 2011-07-09, 07:47:31 »
Є така програма Tucan Manager але без українського перекладу, на російській є, а на українській нема, власне як можна її перекласти, які файли редагувати ?

Offline a.bukhansky

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 133
  • Karma: 4

Offline Koljan

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 132
  • Karma: 0
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #2 : 2011-07-16, 09:49:01 »
http://code.google.com/p/tucan/wiki/HowToLocalize

Власне переклад ніби зробив але у вікні вибору мови українська не з'явилася ....

Offline Koljan

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 132
  • Karma: 0
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #3 : 2011-07-16, 14:57:22 »
Ага вже вийшло, за адресою /usr/share/tucan/ui/gtk є файл preferences.py там додав пункт ukraine й в меню вибору мови з’явилася українська, а перекладені з допомогою Poedit файли uk.po й tucan.mo вклав у новостворену теку uk за адресою /usr/share/tucan/i18n, по типу інших тек які там знаходяться.Принаймні переклад хоч і не зовсім повний але не гірше російського, мож якось моя праця може бути корисною розробникам ?

Offline yurchor

  • Jr. Member
  • **
  • Повідомлень: 70
  • Karma: 6
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #4 : 2011-07-19, 22:25:30 »
Принаймні переклад хоч і не зовсім повний, але не гірше російського, мож якось моя праця може бути корисною розробникам ?
Створіть повідомлення про ваду і долучіть до нього свій переклад (там пунктом 6 саме це і рекомендується).

Offline Koljan

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 132
  • Karma: 0
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #5 : 2011-07-25, 07:29:45 »
Створіть повідомлення про ваду і долучіть до нього свій переклад (там пунктом 6 саме це і рекомендується).

А де власне це повідомлення створювати ?

Offline yurchor

  • Jr. Member
  • **
  • Повідомлень: 70
  • Karma: 6
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #6 : 2011-07-25, 16:17:51 »
Створіть повідомлення про ваду і долучіть до нього свій переклад (там пунктом 6 саме це і рекомендується).

А де власне це повідомлення створювати ?
Тут.

Приклад.

Offline Koljan

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 132
  • Karma: 0
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #7 : 2011-08-20, 11:41:03 »
ICQ зараз вже є для Лінукс http://ubuntu.onego.ru/news/icq-prixodit-na-platformu-linux-oficialno/ але знов таки нема української локалізації, не можу знайти як локалізацію українську зробити

Offline yurchor

  • Jr. Member
  • **
  • Повідомлень: 70
  • Karma: 6
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #8 : 2011-08-22, 10:50:29 »
ICQ зараз вже є для Лінукс http://ubuntu.onego.ru/news/icq-prixodit-na-platformu-linux-oficialno/ але знов таки нема української локалізації, не можу знайти як локалізацію українську зробити
Там має бути 2 текстових файли у підкаталозі /lang (теоретично, air_locale_uk-ua.txt та locale_uk-ua.txt). Кодування utf-8 та cp1251, відповідно (суджу з російської). Типові локалізації передбачено лише для німецької, чеської, російської та бразильської португальської. Якщо не працюватиме з вказаними назвами, можна просто переписати файл чужої локалі.
« Останнє редагування: 2011-08-22, 10:53:27 від yurchor »

Offline Koljan

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 132
  • Karma: 0
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #9 : 2011-08-22, 12:21:48 »
Там має бути 2 текстових файли у підкаталозі /lang (теоретично, air_locale_uk-ua.txt та locale_uk-ua.txt). Кодування utf-8 та cp1251, відповідно (суджу з російської). Типові локалізації передбачено лише для німецької, чеської, російської та бразильської португальської. Якщо не працюватиме з вказаними назвами, можна просто переписати файл чужої локалі.

Мабуть має бути соромно але щодо повідомлення про ваду стосовно Tucan я ще не створив, ніколи того не робив й переклав прогу завдяки тому, що є російська локалізація, саме тому й написав, що мій україномовний переклад не гірше російського, тобто чесно кажучи англійською читати мені складно й роблю то я за допомогою перекладача від Google . Тому є пропозиція я вам відсилаю файли перекладу, а ви якщо не важко своріть повідомлення про ваду,,,,гаразд ?

Offline yurchor

  • Jr. Member
  • **
  • Повідомлень: 70
  • Karma: 6
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #10 : 2011-08-22, 17:45:03 »
Там має бути 2 текстових файли у підкаталозі /lang (теоретично, air_locale_uk-ua.txt та locale_uk-ua.txt). Кодування utf-8 та cp1251, відповідно (суджу з російської). Типові локалізації передбачено лише для німецької, чеської, російської та бразильської португальської. Якщо не працюватиме з вказаними назвами, можна просто переписати файл чужої локалі.

Мабуть має бути соромно але щодо повідомлення про ваду стосовно Tucan я ще не створив, ніколи того не робив й переклав прогу завдяки тому, що є російська локалізація, саме тому й написав, що мій україномовний переклад не гірше російського, тобто чесно кажучи англійською читати мені складно й роблю то я за допомогою перекладача від Google . Тому є пропозиція я вам відсилаю файли перекладу, а ви якщо не важко своріть повідомлення про ваду,,,,гаразд ?
http://code.google.com/p/tucan/issues/detail?id=60

Нехай простять мене нагорі, але автор Tucan с***ти хотів на перекладачів.

Offline Koljan

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 132
  • Karma: 0
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #11 : 2011-08-22, 20:20:02 »

Нехай простять мене нагорі, але автор Tucan с***ти хотів на перекладачів.

От гімнюк

Offline Koljan

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 132
  • Karma: 0
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #12 : 2011-08-23, 07:20:03 »
Там має бути 2 текстових файли у підкаталозі /lang (теоретично, air_locale_uk-ua.txt та locale_uk-ua.txt). Кодування utf-8 та cp1251, відповідно (суджу з російської). Типові локалізації передбачено лише для німецької, чеської, російської та бразильської португальської. Якщо не працюватиме з вказаними назвами, можна просто переписати файл чужої локалі.

Та ті два файли знайти не важко але ніяк не знайду де вписати вибір української мови, тобто у вікні вибору її нема

Offline yurchor

  • Jr. Member
  • **
  • Повідомлень: 70
  • Karma: 6
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #13 : 2011-08-23, 11:47:44 »
Там має бути 2 текстових файли у підкаталозі /lang (теоретично, air_locale_uk-ua.txt та locale_uk-ua.txt). Кодування utf-8 та cp1251, відповідно (суджу з російської). Типові локалізації передбачено лише для німецької, чеської, російської та бразильської португальської. Якщо не працюватиме з вказаними назвами, можна просто переписати файл чужої локалі.

Та ті два файли знайти не важко але ніяк не знайду де вписати вибір української мови, тобто у вікні вибору її нема
Доведеться виконати певні кракерські роботи. Берете SWF Decompiler, декомпілюєте, вписуєте у редакторі українську, компілюєте... Отакий він закритий код.  ;)

Offline Koljan

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 132
  • Karma: 0
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #14 : 2011-08-23, 12:23:01 »
Доведеться виконати певні кракерські роботи. Берете SWF Decompiler, декомпілюєте, вписуєте у редакторі українську, компілюєте... Отакий він закритий код.  ;)

Прийду додому спробую розібратись, є ще питання стосовно отих двох файлів, їх тре редагувати за топомогою фахової проги чи можна просто у звичайному редакторі ? Я вже все переклав з російської але у простому редакторі

Offline yurchor

  • Jr. Member
  • **
  • Повідомлень: 70
  • Karma: 6
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #15 : 2011-08-23, 12:36:04 »
Доведеться виконати певні кракерські роботи. Берете SWF Decompiler, декомпілюєте, вписуєте у редакторі українську, компілюєте... Отакий він закритий код.  ;)

Прийду додому спробую розібратись, є ще питання стосовно отих двох файлів, їх тре редагувати за топомогою фахової проги чи можна просто у звичайному редакторі ? Я вже все переклав з російської але у простому редакторі
Звичайно, у простому редакторі, але кодування слід врахувати.

Offline Koljan

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 132
  • Karma: 0
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #16 : 2011-08-23, 15:19:13 »
Звичайно, у простому редакторі, але кодування слід врахувати.

Власне редагував у копії файлів російської локалізації, от не знаю як там з кодуванням, не могло воно змінитися ?

Offline Koljan

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 132
  • Karma: 0
Re: Як перекласти програму ?
« Reply #17 : 2011-08-23, 19:02:30 »
Доведеться виконати певні кракерські роботи. Берете SWF Decompiler, декомпілюєте, вписуєте у редакторі українську, компілюєте... Отакий він закритий код.  ;)

Щось та прога якийсь екзешний файл в мене під wine видає помилку, втім українізацію створити вдалося, перекладені файли вклав у ту теку з локалізацією й тупо замінив ними російські перейменувавши, зараз у меню вибору мов стоїть русский але ICQ українською, принаймні половину того, що хтів зробив. Яка версія wine має бути й що з тою прогою робити ?