Автор Тема: SWOP примонтовано?  (Прочитано 2512 раз)

Offline leonid

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 167
  • Karma: 0
SWOP примонтовано?
« : 2012-04-15, 23:21:20 »
Щось стало гальмувати ОС. Їх на компі 3. Подумав, може SWOP не примонтовано? Як це з’ясувати?

Offline Гусак Ігор

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 123
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #1 : 2012-04-16, 12:56:19 »
GParted покаже. Але, я гадаю, що не в ньому річ.

Offline leonid

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 167
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #2 : 2012-04-16, 13:41:03 »
Я так зрозумів, що всі три лінукса використовують один своп?
Але чомусь наче всі три гальмують.

Offline Гусак Ігор

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 123
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #3 : 2012-04-17, 20:32:10 »
На картинці мені здалося, що своп вимкнено. То що, це в усіх системах? Можна також взнати це, набрав у терміналі команду: swapon -s   Але, навіть коли я його демонтую, система все одно не гальмує. Та він майже не використовується. Може варто зробити тест пам'яті?

Offline leonid

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 167
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #4 : 2012-04-17, 20:55:29 »
А як зробити тест пам’яті?

Offline Гусак Ігор

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 123
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #5 : 2012-04-17, 22:42:39 »
Бачу, що своп працює. Тест пам'яті - при запуску комп'ютера разом з вибором операційної системи є і "Memory test".

Offline leonid

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 167
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #6 : 2012-04-18, 14:38:50 »
Наче все гаразд. Може скинути налаштування БІОС на початкові?  Чи встановити Мінт 11 з файловою системою 4 чи RFSS?

Offline Гусак Ігор

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 123
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #7 : 2012-04-18, 20:14:36 »
Гадаю, що не завадить. Пам'ятаю, у Вас були якісь незрозумілості з БІОС.

Offline leonid

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 167
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #8 : 2012-04-18, 20:16:24 »
Так. А як скинути налаштування БІОС за замовчуванням? Чи зможу потім встановити ОС з флешки?

Offline Гусак Ігор

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 123
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #9 : 2012-04-18, 21:03:58 »
Увійшовши в БІОС натиснути клавішу F5 чи "Load Fail-Safe Defaults" - з правого боку. Або там десь э щось на зразок "Load optinized default" - оптимальні налаштування.
« Останнє редагування: 2012-04-18, 21:12:48 від Гусак Ігор »

Offline leonid

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 167
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #10 : 2012-04-18, 22:17:47 »
Міінт 11 і 12 гальмують, а У 11 ні. Що таке?

Offline Гусак Ігор

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 123
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #11 : 2012-04-20, 18:35:28 »
А ті системи, що гальмують, часом не мають спільною теку "Home". Можливо там є якісь небажані налаштування.
Третя система - 11 - це що: теж Мінт, чи Убунту?

Offline leonid

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 167
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #12 : 2012-04-20, 19:57:30 »
Так. Убунту 11. А як перевірити, можливо вони й справді використовують спільну теку?

Offline Гусак Ігор

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 123
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #13 : 2012-04-21, 20:19:03 »
Коли Ви встановлювали системи, то вказували точки монтування. Якщо кожна система встановлювалась окремо в свій розділ, то навряд чи вони мають спільну точку.

Offline leonid

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 167
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #14 : 2012-04-21, 20:40:46 »
Отже - все геть знести встановленням на автоматі Мінта, а там побачимо?

Offline Гусак Ігор

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 123
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #15 : 2012-04-22, 18:12:47 »
Ну, не знаю. Якщо не шкода надбаних вашкою працею даних, то можна й так. ("На  автоматі" - я так розумію - встановити на весь диск одну систему з одним розділом під систему та під СВОП?)

Offline leonid

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 167
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #16 : 2012-04-22, 19:25:32 »
Так. Всі дані в Дропбоксі. А в Мінті є віднолення програм.

Offline leonid

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 167
  • Karma: 0
Re: SWOP примонтовано?
« Reply #17 : 2012-05-27, 09:52:22 »
Ну, не знаю. Якщо не шкода надбаних вашкою працею даних, то можна й так. ("На  автоматі" - я так розумію - встановити на весь диск одну систему з одним розділом під систему та під СВОП?)
Поки не натисну F1 висить ось така картинка. Може можна щось змінити в БІОСІ, щоб картинки не було?