Автор Тема: Вибір типу Ubuntu на платформу x86_64  (Прочитано 6840 раз)

Offline jsergiyko

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 1
  • Karma: 0
Шановні!  Допоможіть мені з вибором ubuntu на мій тип процесору(вибачте, можливо, що я не зовсім коректно виражаюсь). У терміналі набираю команду arch  і мені видає відповідь, що у мене архітектура x86_64. Процесор у мене Intel core i3 2x2,93GHz. Я вже звівся з тим, що мені встановити AMD64-платформу, чи яку іншу, адже для завантажування пропонується різні версії? Раніше я працював на Mandriva 2010.1 Free і так і не зміг вичавити максимум з процесора, погана швидкість завантаження системи, майже хвилина (хоча у журналі Лінукс-формат за один з весняних випусків повідомлялося про фантастичні 15 секунд), довго відкривається офіс та інші програми. Я так розумію, що проблема з самим релізом, чи в чому проблеми???????
 Коли придбав новий комп'ютер, де зазвичай ставлять палений Віндовс, то швидкість на ньому була просто фантастична. Шановні, я не хочу нікого і ніяку систему ображати, але чому Лінукс такий повільний, хоча параметри компютера не такі вже й погані? Швидше за все мабуть проблеми у моїм незнанні чогось, тому прошу допоможіть. Щиро вдячний усім, хто відгукнеться.

Offline gentleman

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 29
  • Karma: 0
Ставь 32-битку. Разницы нет. В 64-битной версии больше боков будет. У меня сейчас Стоит 10.04 , но по ощущениям 9.10 по-лучше работала, да и загружалась быстрее.

Offline GVA

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 12
  • Karma: 1
Власне, швидкість роботи системи не залежить від її 64-бітності, або 32-бітності. Тобто залежить, але побачити різницю буде вкрай складно. Десь читав, що якась програма дає значний та наочний приріст продуктивності в 64-бітній системі, але це скоріше виключення, ніж правило. Але зрозуміло, що за 64-бітними системами майбутнє, тому є сенс використовувати саме їх. Бо чим більше користувачів цієї архітектури, тим охоче програмісти роблять для неї софт.

Вижати максимум з процесору вам вдасться лише навантаживши його кодуванням відео, або архівуванням великих обсягів інформації. Завантаження системи від потужності процесора майже не залежить. Великі промислові сервери можуть по декілька годин завантажуватися, але ж ви не маєте сумнівів з приводу потужності їхніх процесорів? ;) Щоб прискорити швидкість завантаження треба займатися оптимізацією системи: викинути все зайве з автостарту, знайти гальмівні місця в логах завантаження системи, оптимізувати ядро системи саме під ваше залізо, виділити /boot на окремий розділ на початку жорсткого диску, виділити папку користувача на окремий розділ в кінці жорсткого диску. Також можна відокремити папку /tmp та /var. Ці маніпуляції дозволять не тільки пришвидшити старт системи, але й прискорять її роботу загалом.

Загальна повільність системи може бути причиною недостатньої кількості оперативної пам'яті як в системі, так і на відеокарті. Сучасні програмісти не займаються оптимізацією коду. Тому скільки пам'яті не став, все одно буде мало. Тому можна спостерігати такий собі парадокс, коли застаріла система працює набагато швидше сучасної. Але підтримка сучасного заліза штовхає користувача використовувати сучасну операційну систему. На жаль користувач забуває, що це лінукс, а не віндовс, що це в віндовсі проблеми сумісності заліза та софту вирішуються встановленням більш сучасного віндовс чи нової версії програми, а в лінуксі все можна зробити елементарним перезбиранням ядра, чи програми.

Щоб дати більш конкретну відповідь, потрібно більше інформації.