Автор Тема: USB HDD Maxtor Onetouch4 Mini - враження  (Прочитано 5355 раз)

Offline max5555

  • Full Member
  • ***
  • Повідомлень: 226
  • Karma: 3
    • Ubuntu-forward, Украина
От придбав цю гарну цяцьку  :)



Перша проблема з якою я зіткнувся це "hal-storage-removable-mount-all-options refused uid 1000" при спробі відкрити пристрій - треба просто прибрати галку "mount as user" у властивостях.

Були невеличкі проблеми з монтуванням. Як я зрозумів, ці проблеми стосується лише KDE: якщо монтувати диск автоматично - тобто просто натискати іконку пристрою, то ви не зможете читати чи записувати файли в імені яких є літери з кирилиці. Однак, якщо диск монтувати вручну, тобто командою mount - все буде гаразд. Здається цю проблему буде вирішено у KDE4.

Далі була проблема, що диск через деякий час простою ніби зникав, тобто пристрій видно, а прочитати з нього нічого не можна. На спробу повторного монтуванні була відповідь про помилку вводу/виводу та рекомендації перевірити NTFS та сам пристрій. :o Однак диск можна було відмонтувати та примонтувати знову.  ???
Та виявилося, що диск просто переходив у режим енергозбереження. У Оффтопіку за допомогою рідної программи від Maxtor виставив - "Не виключати ніколи". І все - проблеми немає.  :)

Був вражений тим, що на CD, призначеному для поновлення системи при неможливості завантажити операційну систему, виявився Knoppix!!!



Я спочатку вирішив, що у мене дах поїхав, адже у документації та на самому CD ЖОДНИМ словом не згадується про Linux, більш того, відповідно EULA я порушую умови ліцензії використовуючи пристрій під Kubuntu (адже це не Оффтопік та не Mac  ;D ).

А взагалі пристроєм я задоволений: дійсно невеликий за розмірами, не потребує окремого блоку живлення, абсолютно безшумний.