майкрософтовці м'яко так натякнули, що ядро лінукса порушує 32 їхні патенти, а різноманітні проги і т.д. - 65... так що по судам затаскають...
http://www.news.com/8301-10787_3-9903267-60.html?tag=nefd.top
Не треба паніки, у цій же статті написано, що у минулому році у Лінуксі незаконно використовувалися більше 200 розробок MS, а в цьому лише 100, а у наступному році взагалі виявиться, що ніхто нічого не порушував

Для MS головне не кинути тінь, це не вперше...
щоб було до кого звертатись за гарантіями
- є ж платні дистрибутиви Linux - використовуйте, хто заважає? Можете отримати платну підтримку, наскільки я пам'ятаю так робить Google використовуючи Ubuntu, до речі вам сподобається
Google + Ubuntu = Love
поки держава та різні комітети не втрутяться нічого не зміниться
- а до чого тоді цей форум? Прикрити його та й годі

потрібна організація, яка б займалась розробкою Linux/FreeBSD серйозно
, а що Canonical для вас не достаньо серйозна організація? Дивись нижче обіцянку:
- Ubuntu всегда будет распространяться бесплатно, включая корпоративные версии и обновления безопасности.
Для Ubuntu доступна полная коммерческая поддержка от Canonical Ltd. и сотен компаний по всему миру.
Ubuntu включает наилучшие переводы и средства доступности для людей с ограниченными возможностями, которые только существуют в виде открытого ПО.
Диски c Ubuntu содержат только свободное программное обеспечение; мы поощряем использование свободно распространяемого и открытого ПО, его улучшение и распространение.
Та я не про це починав розмовуПитання просте - хочу купити ноутбук, та не хочу платити гроші дяді Білу. Питання принципове, адже один з найбільш популярних (але не головних) аргументів за Linux - він безкоштовний. Але який же він безкоштовний, якщо перед тим як його використовувати, треба заплатити за Windows. Дурна ситуація. Ось я і цікавлюсь досвідом інших. Я знайшов інтернет-магазини, де можна купити ноутбуки з FreeDos, але мене більш цікавить чи є в Україні магазини, де операційну систему можна вибирати як опцію, бажаєш - бери, не бажаєш - ось тобі знижка 100 баксів, так щоб будь кому зі знайомих можна було показати, що навіть ОЕМ Windows не така вже й дешева, особливо приймаючи до уваги те, що ви не маєте права переносити її на інший комп'ютер. А також цікавить яким чином можна використати своє
право не купувати непотрібну мені продукцію (Windows), яка начибто є невідємною від комп'ютера.