Я маю на увазі ті можливості, які надають відповідні add-ones,
це я зрозумів.. а тепер по-пунктам, те що знайшов по першому посиланню:
1. ДЛЯ ПУБЛИКАЦИЙ В БЛОГ -- це ясно, можливо і потрібно, але веб-мордою теж можна користуватись
2. ФОТО И МЕДИА -- а це навіщо? оО
3. ИНСТРУМЕНТЫ ДЛЯ БЛОГГИНГА -- можна було все з блогами зв'язане в один пункт
4. ДИЗАЙН НАСТРОЙКА И РАЗВИТИЕ БЛОГА -- тут подивився -- ясно, більшість тулзів -- для веб-дизайну...
5. БЕЗОПАСНОСТЬ -- ну, це ясно, тут плюс..
6. КОНФИДЕНЦИАЛЬНОСТЬ -- а от тут вже.. кхм, кхм.. куча варіацій до змінювача проксі-сервера...
7. РАБОТА С ЗАКЛАДКАМИ -- оО.. хм.. а в мене все по папочкам розкидано..
8. ПОИСК -- ну.. гугл ніхто ще не відмінив
далі -- по аддонам на офіціалкі:
Tabs
Undo Closing Tabs (хе, а в опері -- є така штука, як корзина -- там і плагіну не потрібно),
Auto Toggle Tabs -- а це ще навіщо? оО.. ніпанятна..
Vertical Tabbar -- я, наприклад, звик до табів розташованих зверху (меньше області займають), тому такий плагін мені не того... не подобається..
єдине що -- це всі таби одночасно продивитись... але теж, без нього якось обходився, обійдуся ще

(а взагалі-то далі буду описувати те, що в опері без плагінів є, бо якщо буду описувати все -- многабукав, і так настрочив вже

)
далі -- кліпмаркс.. та ж фіча є в опері початково..
десь ще бачив плагін, який робить в вкладках меню, як в опері (тіпо 9-ть картинок -- клікнеш на картинку -- попадаєш на сайт

.. але він за собою джава машину тягне, що не є гуд...
PS до речі, в тій ж Опері також є ціла купа віджетів.. і для веб-розробки, і для пошуку, і для блоггінгу, і т.д... але як не користувався плагінами в файрфоксі, так і не користуюсь в опері.. не бачу великої потреби (я не веб-дизайнер; в блоги -- і так написати можна, через веб-інтерфейс; замість даунлоадерів і фтп-клієнтів -- Downloader for X (мені здався схожим на Download Master з оффтопіку) і Midnight Commander));
PPS не хочу сказати, що опера -- наше всьо.. але в ній функціоналу не менше

... так, дечого комусь може не вистачати, але для мене -- немає нічого, що заставило б повернутись до файрфоксу

..
PPPS от була б опера ще й опенсорсною... ех, розмріявся